NADO CENTAR

Kranjčevićeva 36/1, Zagreb

Nazovite nas

0800 222 333

Dogovorite termin

Sportske ozljede

Najčešće ozljede tijekom sportske aktivnosti mogu se generalno podijeliti u dvije skupine: akutne i kronične ozljede.

Akutne ozljede

Nastale u direktnom kontaktu: ogrebotine, rasjekotine, kontuzije, traume, distorzije, iščašenja, rupture, frakture, potres mozga kao posljedica ozljede glave, puknuća ahilove tetive i dr. Manifestiraju se krvarenjem u žarištu ozljede i kao posljedicu stvaranja hematoma. Osnovno načelo zbrinjavanja je: pošteda od bilo kakve aktivnosti, hlađenje, kompresija, elevacija.

Kronične ozljede

Nastale kao posljedica prekomjernog treniranja i sindroma prenaprezanja, a manifestiraju se u vidu raznih tenditisa, burzitisa, grčeva, stres fraktura.

Sportske ozljede nastaju također i uslijed korištenja neadekvatne odjeće, obuće i zbog nepažnje same osobe, a najčešće pogađaju meka i potporna tkiva, rjeđe kosti.

Osnove rehabilitacije su: pravljenje plana rehabilitacije i postavljanje realnoga cilja.
Faze rehabilitacije su: kontrola boli i upale, povratak opsega pokreta/mobilnosti, vježbe snage, izdržljivosti, koordinacije, specifičnih performansi za određeni sport.

Kod nas u Poliklinici Nado, suvremenom medicinskom opremom za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, te individualnom pristupu svakom pacijentu, s velikim postotkom uspješnosti rješavamo sve sportske tegobe kako akutnog tako i kroničnog karaktera.

O nama

Naša vizija su sretni ljudi bez tegoba u kralježnici i lokomotornom sustavu.
Zbog toga stremimo postati jedan od vodećih centara za neoperativnu dekompresijsku terapiju kralješžnice (DTK) i tretiranje skolioza u svijetu.