NADO CENTAR

Kranjčevićeva 36/1, Zagreb

Nazovite nas

0800 222 333

Dogovorite termin

HILT - laserska terapija

Jedinstvena fizikalna terapija za degenerativne promjene zglobova i osteoartritis.

Konvencionalna laseroterapija je prisutna u Europi više od 25 godina. Više od 2000 znanstvenih publikacija svjedoči o učinkovitosti i ispravnosti ovoga terapijskog pristupa. Demonstrirana je njegova netoksičnost, te da nema nuspojava. Radi svih tih razloga trenutačno se koristi kao samostalna terapija ili kao dodatna terapija.

Sve do sada konvencionalna terapija laserom aplicira se pomoću uređaja srednje ili niske snage, sa zanimljivim rezultatima. Ipak ne dopušta tretiranje zdravstvenih problema smještenih dublje u nivoe tkiva, jer ne dopušta dovođenje dovoljno visoke doze energije u duboke slojeve, bez da uzrokuje toplinsko oštećenje tkiva. Zbog ovih razloga tradicionalna terapija laserom može biti primijenjena sa uspjehom samo na površinske patološke promjene.

Danas zahvaljujući revolucionarno patentiranoj HILT terapiji, moguće je također tretirati poremećaje smještene dublje u tkivima, jer HILT posjeduje snagu i energiju koje su potrebne za tretman svih upalnih stanja koja su smještena dublje u tkivu, a ne samo površinske ozljede.
Uz sve to HILT terapija nije toksična i može biti provođena bez da se ošteti tkivo koje okružuje područje patološkog stanja.

HILT je dakle jedina terapeutska metoda koja dopušta sigurno tretiranje svih upalnih stanja, također ako se nalaze i u dubini, uzrokujući – već od prve aplikacije – jako reduciranje boli, zajedno sa oporavkom pokretljivosti. Ovaj koristan učinak može trajati od 4 do 72 sata nakon prve aplikacije. Nakon određenog broja tretmana postiže se potpuni nestanak boli i potpuni povratak pokretljivosti.
HILT je revolucionarni terapeutski pristup za ortopede, fizioterapeute, osteopate, kiropraktičare, stručnjake sportske medicine itd.

Glavne indikacije:

  • degenerativne promjene zglobova
  • hondropatije
  • križobolja

Principi djelovanja

HILT zasniva svoju učinkovitost na posebnom i karakterističnom laserskom vrhu pulsa visoke snage, koristeći posebne frekvencije i širine pulsa.

Fizikalna terapija Zagreb

Zahvaljujući laserskom vrhu pulsa visoke snage koji koristi, HILT je u mogućnosti proizvesti vrlo jak fotometrički učinak: valove sa stvarnim pritiskom, koji unutar tkiva i djeluju izravno na limfnu odvodnu pumpu, koristeći njeno djelovanje na upalni proces, čak ako je i kroničan, koristeći sposobnost kolagena i hijaline hrskavične regeneracije. Zahvaljujući fotometričkom učinku HILT je sposoban proizvesti brzu resorpciju tekućina koje su iscurile radi traume ili upale.

O nama

Naša vizija su sretni ljudi bez tegoba u kralježnici i lokomotornom sustavu.
Zbog toga stremimo postati jedan od vodećih centara za neoperativnu dekompresijsku terapiju kralješžnice (DTK) i tretiranje skolioza u svijetu.