NADO CENTAR

Kranjčevićeva 36/1, Zagreb

Nazovite nas

0800 222 333

Dogovorite termin

Vježbe za skoliozu

U Poliklinici Nado izvode se i vježbe za određene deformacije kralježnice tj. vježbe za skoliozu. Nakon detaljne obrade; pregleda i snimanja kralježnice optičkim skenerom Formetric 3D/4D-om, djeca se uvode u program. Dekompresijska terapija radi se jedanput na tjedan dok se vježbe za skoliozu u našem centru izvode svaki dan. Termini za vježbe za skoliozu raspoređeni su tako da djeca mogu sudjelovati s obzirom na različite turnuse u školi.

Treninzi, tj. vježbe za skoliozu traju po jedan sat. Pristup djeci je individualan. Prema njihovim deformacijama radi se program vježbi za svakog ponaosob. Prvih 15-tak minuta djeca se zagrijavaju na spravama koje su dostupne u našoj dvorani, a potom se rade ciljane simetrične i asimetrične vježbe s obzirom na njihovu dijagnozu.

Koriste se različiti rekviziti: od lopte preko strunjača, švedskih ljestvi, traka i sl. Dob djece koja dolaze u Polikliniku Nado na vježbe za skoliozu je od 10-tak pa do 18 godina. Vježbama po Katharini Schrot, mi u Poliklinici Nado, radimo na aksijalnoj elongaciji, derotaciji, defleksiji, facilitaciji i stabilizaciji kralježnice. Djeca mogu dolaziti sve dok vježbe za skoliozu ne usvoje ali i poslije. Vježbe za skoliozu izvode se pod vodstvom fizioterapeuta koji radi korekcije i određuje tempo kao i program vježbi.

Fizikalna terapija Zagreb

Bitno je naglasiti da sva djeca koja dolaze u Polikliniku Nado moraju vježbati i kod kuće 1-2x dnevno. Cilj vježbi je postići jačanje stabilizatora kralježnice kako bi oni kao oklop sprječavaju daljnju progresiju skolioze, kao i redukciju postojeće.

O nama

Naša vizija su sretni ljudi bez tegoba u kralježnici i lokomotornom sustavu.
Zbog toga stremimo postati jedan od vodećih centara za neoperativnu dekompresijsku terapiju kralješžnice (DTK) i tretiranje skolioza u svijetu.