NADO CENTAR

Kranjčevićeva 36/1, Zagreb

Nazovite nas

0800 222 333

Dogovorite termin

Brzi kontakt

Dogovorite termin za terapiju

Korištenjem ovog obrasca prihvaćate da ste upoznati s pravilima o privatnosti i da prihvaćate prikupljanje i obradu osobnih podataka danih u obrascu bez kojih vaš zahtjev u obrascu ne može biti ispunjen.

Dobrodošli u NADO centar Rijeka

Ukratko o centru.

20 godina iskustva Nado centar Rijeka provodi fizikalnu terapiju koja se temelji na dekompresijskoj terapiji kralježnice, a u sklopu centra provode se i ostali oblici fizikalne terapije, kao što su elektro terapija, laserska terapija i manualna terapija.
Pročitaj više
NADO centar Rijeka

Pregled i terapije

Individualni pristup pacijentu, u Nado centru zdravlja, smatramo od iznimne važnosti, kako u samom početku pri pregledu tako i u provođenju terapije. Već na prvom pregledu pacijent se upoznaje sa kliničkim stanjem, vrstom i težinom ozljede. Također se upoznaje sa načinom provođenja terapije, potrebnim brojem tretmana te ukupnim vremenom potrebnim za provođenje tretmana. Svakog četvrtka u NADO centru Rijeka, pregled kralježnice obavlja Doc.prim.dr.sc. Dean Girotto.

Nado centar Rijeka provodi fizikalnu terapiju koja se temelji na dekompresijskoj terapiji kralježnice, a u sklopu centra provode se i ostali oblici fizikalne terapije, kao što su elektro terapija, laserska terapija i manualna terapija.

Dekompresijska terapija kralježnice jedini je neoperativni tretman koji je stvarno učinkovit kod teških slučajeva discus hernia, degenerativnih bolesti zglobova, artritisa, stenoze (suženja spinalnog kanala) i pritiska na živčane korijene – terapija za oslobađanje od bolova u leđima, nogama i rukama te rješava cervikogene glavobolje i vrtoglavice. Dekompresijska terapija kralježnice pomaže ozlijeđenom disku da izmjeni hranjive tvari s krvnim tokom pomoću izoliranja (stavljanja tijela u određeni položaj) na određenom spinalnom segmentu i „pumpanjem“ diska – što kralješci inače i rade disku kad je sve u normalnom stanju. To „pumpanje“ diska potiče izlazak toksina iz diska, a dopušta hranjivim tvarima da iz kapilara krvnog toka uđu u disk.

NADO centar Rijeka pruža slijedeće usluge:

  • fizikalna terapija
  • neoperativna dekompresijska terapija kralježnice
  • kompjuterska dijagnostika Oberon
  • vježbe za skoliozu kod djece pubertetske dobi
  • masaža
  • grupne vježbe za kralježnicu
  • pregledi neurokirurga i fizijatra
  • individualne vježbe
  • izrada individualnih ortopedskih uložaka

Grupne vježbe za kralježnicu temelje se na medicinskom programu i odgovaraju svima (bez obzira na eventualna bolesna stanja kralježnice) a temeljna odlike su – male grupe vježbača (do 6 osoba) i vježbe koje su prilagođene godinama i tjelesnoj kondiciji.

Grupne vježbe za kralježnicu održavaju se tijekom cijele godine.

O nama

Naša vizija su sretni ljudi bez tegoba u kralježnici i lokomotornom sustavu.
Zbog toga stremimo postati jedan od vodećih centara za neoperativnu dekompresijsku terapiju kralješžnice (DTK) i tretiranje skolioza u svijetu.