NADO CENTAR

Kranjčevićeva 36/1, Zagreb

Nazovite nas

0800 222 333

Dogovorite termin
ZAŠTO SU FORMTHOTICS ULOŠCI POŽELJNI ZA SVAKOG PROFESIONALNOG ILI REKREATIVNOG SPORTAŠA?
  • 08.08.2023.

ZAŠTO SU FORMTHOTICS ULOŠCI POŽELJNI ZA SVAKOG PROFESIONALNOG ILI REKREATIVNOG SPORTAŠA?

Formthotics ortopedski ulošci, popularni novozelandski anatomski oblikovani ulošci,razvijeni uz pomoć napredne tehnologije kako bi pružali udobnost, podršku i amortizaciju.Amortizacija je ključna riječ kada su u pitanju sportovi u kojima stopala mijenjaju dinamiku kretanja, zaustavljanja i doživljavaju "šok" pri kontaktu s podlogom.

Sportaši bilo profesionalni ili rekreativni imaju veliki benefit od upotrebe Formthotics ortopedskih uložaka koji pomažu pri smanjenju boli i nelagode povezane s raznim stanjima stopala, kao što su ravna stopala, petni trn, metatarsalgija ili čak bol u koljenima, kukovima i leđima koji su povezani s nepravilnom biomehanikom stopala. Oni mogu pružiti stabilizaciju stopala, ravnotežu opterećenja i poboljšati držanje tijela.

Evo primjera kako Formthotics može pomoći sportašima:

1. Poboljšana biomehanika: Formthotics ulošci pružaju podršku za prirodne položaje stopala, pomažući poboljšati ravnotežu i smanjiti stres na zglobove i mišiće. To može dovesti do bolje ravnoteže i stabilnosti tijekom pokreta.

2. Amortizacija i ublažavanje udaraca: Materijali od kojih su izrađeni Formthotics ulošci imaju sposobnost apsorpcije udara tijekom sportskih aktivnosti. To pomaže smanjiti rizik od ozljeda i smanjuje opterećenje stopala, koljena i donjeg dijela leđa.

3. Prilagodba individualnim potrebama: Formthotics ulošci se mogu prilagoditi prema individualnim potrebama sportaša. Oni se oblikuju i prilagođavaju stopalu, što osigurava optimalnu podršku i udobnost.

4. Poboljšana performansa: Kada sportaš ima adekvatnu podršku i stabilnost stopala, to može poboljšati učinkovitost pokreta, što rezultira boljim rezultatima i manjim rizikom od ozljeda.

5. Prevencija ozljeda: Formthotics ulošci mogu pomoći u prevenciji ozljeda, posebno onih koje su uzrokovane prekomjernim naprezanjem ili nepravilnim položajem stopala. Pružajući stabilnost i ispravnu biomehaniku stopala, ulošci mogu smanjiti stres na zglobove i mišiće i tako smanjiti rizik od ozljeda.

PO ČEMU SE ONDA FORMTHOSTICS ULOŠCI RAZLIKUJU OD OSTALIH ORTOPEDSKIH ULOŽAKA?

Između ostalog, razlikuju se po klinovima koji se koriste kako bi se konstantno mogli prilagođavati stopalu koje se zdravstveno poboljšava te tako uložak nije trajno formiran za stanje u kojem je stopalo zatečeno, nego takoreći prati razvoj našeg stopala. Klinovi koji se koriste kod Formthotics uložaka su dodatni komadići materijala koji se mogu umetnuti u određene dijelove uloška radi pružanja dodatne podrške ili korekcije. Oni se koriste kako bi se prilagodila biomehanika stopala i ublažio ili ispravio neravnoteža ili nepravilan položaj stopala.

Klinovi se mogu umetnuti na različite načine, ovisno o specifičnim potrebama pojedinca. Na primjer, ako osoba ima prekomjernu pronaciju (unutrašnje kotrljanje stopala) tijekom hodanja, klin se može staviti na unutarnji rub uloška kako bi se podigao luk stopala i smanjila pronacija. Klinovi mogu biti izrađeni od istog materijala kao i sam uložak ili od drugih materijala koji pružaju potrebnu podršku. Važno je napomenuti da postavljanje klinova zahtijeva stručnu procjenu.

U Poliklinici NADO CENTAR Zagreb izrada individualnog Formthotics uloška za pacijenta u cijeni uključuje prvi pregled PEDOSCANOM pri određivanju modela,termoformiranje, ugradnju klinova ako su potrebni, izradu uloška te kontrolni pregled nakon vremena prilagodbe uloška u željenoj obuči ( korekcija ).

O nama

Naša vizija su sretni ljudi bez tegoba u kralježnici i lokomotornom sustavu.
Zbog toga stremimo postati jedan od vodećih centara za neoperativnu dekompresijsku terapiju kralješžnice (DTK) i tretiranje skolioza u svijetu.