NADO CENTAR

Kranjčevićeva 36/1, Zagreb

Nazovite nas

0800 222 333

Dogovorite termin
ZAŠTO BAŠ FORMTHOTICS ORTOPEDSKI ULOŽAK pitanja pratitelja
  • 08.08.2023.

ZAŠTO BAŠ FORMTHOTICS ORTOPEDSKI ULOŽAK pitanja pratitelja

Uložak po mjeri i otisku svakako nije novost. No otisci i Nado dijagnostika se razlikuju. Prije se uzimao otisak na pjeni ili indigu a danas se koristi napredna medicinska tehnologija. Poliklinika NADO Fizio Medico Centar koristi Diers Pedoscan ( snimač stopala) koji nam daje jako puno podataka o stanju stopala: od statusa svodova, prijenosa težišta, jačine i opterećenja dijelova stopala, oscilacije prilikom stajanja i kretanja.

Svaki ortopedski uložak ima svoje specifične prednosti i karakteristike. Pravilan odabir ortopedskih uložaka ovisi o vašim konkretnim potrebama i preporukama stručnjaka koji može procijeniti vaše stopalo i pružiti personalizirano rješenje vašeg zdravstvenog problema.

SPECIFIČNOSTI I KARAKTERISTIKE FORMTHOTHICS ORTOPEDSKOG ULOŠKA

1. Materijal: Formthotics ulošci su izrađeni od visokokvalitetnog EVA materijala (etilen-vinilacetat) koji pruža vrhunsku udobnost, podršku i amortizaciju. Ovaj materijal je mekan, ali istovremeno pruža potrebnu stabilnost.

2. Anatomski oblik: Formthotics ulošci su anatomski oblikovani kako bi se savršeno prilagodili obliku i potrebama stopala. Oni su dizajnirani s ciljem ravnoteže opterećenja, poboljšanja držanja tijela i smanjenja boli i nelagode.

3. Prilagodljivost: Formthotics ulošci se prilagođavaju individualnom obliku stopala osobe.Zagrijavanjem oblikuju se prema stopalu tijekom procesa termoformiranja, što omogućuje personaliziranu podršku stopalu i optimalno pristajanje.

4. Funkcionalnost: Formthotics ulošci pružaju podršku ne samo stopalima, već i zglobovima i mišićima nogu. Njihova funkcionalnost može pomoći u poboljšanju biomehanike stopala, smanjenju opterećenja i povećanju udobnosti tijekom hodanja ili trčanja.

FORMTHOTICS U POLIKLINICI NADO CENTAR ZAGREB

Poliklinika NADO Fizio Medico Centar koristi Diers Pedoscan ( snimač stopala) koji nam daje jako puno podataka o stanju stopala: od statusa svodova, prijenosa težiša, jačine i opterećenja dijelova stopala, oscilacije prilikom stajanja i kretanja i sl. Nakon 6 mj nošenja Formthotics uloška pacijent dolazi na kontrolu i uložak se ponovo adapitra ako je potrebno. Formthotics je za razliku od ostalih uložaka termoformabilan, bez oštrih rubova, rezan 3D tehnologijom, različitih debljina i konzistencija. Uložak je adaptivan za različite dijagnoze i tijekom nošenja se može dodatno adaptirati i korigirati različitim, također, termoformabilnim klinovima. Formthotics ulošci nisu od gume, plastike ili kože kao što je standard, već od termoformabilne pjene. Nadamo se da ćete probati Formthotics uložak i da će ispuniti vaša očekivanja.

O nama

Naša vizija su sretni ljudi bez tegoba u kralježnici i lokomotornom sustavu.
Zbog toga stremimo postati jedan od vodećih centara za neoperativnu dekompresijsku terapiju kralješžnice (DTK) i tretiranje skolioza u svijetu.