NADO CENTAR

Kranjčevićeva 36/1, Zagreb

Nazovite nas

0800 222 333

Dogovorite termin
SPINE LIFTING Medicinski wellnes pomlađivanja kralježnice
  • 28.09.2023.

SPINE LIFTING Medicinski wellnes pomlađivanja kralježnice

Zdravi ste i vitalni koliko je vaša kralježnica zdrava i vitalna

Spine lifting - medicinski wellnes pomlađivanja kralježnice 

SPINE LIFTING ® NADO– metoda podizanje kralježnice, kralješaka (odvija se na nivou međukralješćanih diskova) pomoću tretmana istezanja na trakcijskim stolovima sa uređajem ekstenzomatom u svrhu prevencije i očuvanja zdravlja kralježnice. Metodom se provodi higijena kralježnice, tj. međukralješćanih diskova koji se ovim postupkom detoksiciraju.

Naša softicirana, kompjuterski kontrolirana oprema dizajnirana je da primjeni dekompresiju kralježnice bez refleksnih paravertebralnih mišićnih kontrakcija. Ona kontrolira varijalcije u sili trakcije uklanjajući mišićnu zaštitu ( napetost) koja je tipična u radu s kovencionalnim trakcijskim urađajima. Programirani uzorci za postizanje i spuštanje trakcijske sile dozvoljavaju veću razinu spinalne dekompresije i rehidraciju diska.

Zašto je važno na vrijeme pomlađivati kralježnicu 

Degenerativne promjene na kralježnici  počinju se razvijati već u adolescentskoj dobi. Disk nema svoje krvne žile prehranjuje se difuzijom upija tekućinu i hranjive tvari iz okolnih struktura koje su prokrvljene. 

Biološko stanje intervertebralnih diskova - prirodni gubitak vode u jezgri diska godišnje iznosi od 3-5% nakon 20-te godine života te također gube i na visini pa je razmak između kralješaka sve manji, zbog svega toga dolazi do mehaničkog pritiska na korijen spinalnog živca.

Diskovi dehidriraju postaju krhki i lomljivi, te podložni mehaničkim oštećenjima i nastanku: degeneracije diska, bulginga, hernie, protruzije, prolapsa, extruzije diska ;hernie diska; u kombinaciji sa okoštavanjem kralježnice, osteofitima..

Tehnološke mogućnosti 

Tehnološke mogućnosti su dovele do razvoja opreme koja može postići dekompresiju diskova bez stimuliranja reaktivnog refleksnog mišićnog otpora.  Izbjegava se kontrakcija paravertebralnih mišića koji su stimulirani homeostatskim proprioceptorima i zaštitnim Golgijevim tetivnim aparatom kako bi se postigla što veća relaksacija mišića tijekom i poslije tretmana.

Golgijev tetivni aparat, koji se nalazi na prijelazu mišića u tetivu, je osjetljiv na promjene napetosti u mišiću, kako bi spriječio oštećenje mišića, tetiva i ligamenata od ozljede ako se razvija pretjerana napetost.

I za kraj jedna zanimljivost 

90.-ih godina NASA je bila prva koja je istražila učinke nulte gravitacije na kralježnicu tijekom svemirskih putovanja. Znanstvenici su utvrdili da je pritisak na kralježnicu eliminiran u stanju nulte gravitacije.

Dodatno, astronauti su još i narasli 5 cm tijekom svojih misija zbog povećane visine diska radi rasterećenja pritiska na disk uslijed nedostatka gravitacije.
Kombinacijom dokazanih znanstvenih principa, najnovijih tehnoloških dostignuća, ovdje na zemlji je razvijen sustav koji može oponašati isto stanje negativnog tlaka
na kralježnicu koje stvara anti-gravitacija. 
PRITISAK NA KRALJEŽNICU JE ELIMINIRAN U STANJU NULTE GRAVITACIJE, TAKVO DJELOVANJE NA STRUKTURU KRALJEŽNICE  IMA SPINE LIFTING POLIKLINIKE NADO!

O nama

Naša vizija su sretni ljudi bez tegoba u kralježnici i lokomotornom sustavu.
Zbog toga stremimo postati jedan od vodećih centara za neoperativnu dekompresijsku terapiju kralješžnice (DTK) i tretiranje skolioza u svijetu.