NADO CENTAR

Kranjčevićeva 36/1, Zagreb

Nazovite nas

0800 222 333

Dogovorite termin
REZULTATI NEAKTIVNOSTI
  • 09.03.2021.

REZULTATI NEAKTIVNOSTI

Neaktivnost može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema...

SRCE

Ako srce ne podvrgnemo nekom većem naporu, radit će najmanje moguće, a kada vam bude potrebno, neće moći podnijeti veće napore. Slabo srce također škodi i vašoj cirkulaciji.

CIRKULACIJA

Neaktivnost uzrokuje odumiranje kapilara i malih krvnih žila, sprječavajući transport kisika do vaših mišića i drugih tkiva.

MIŠIĆI

Mišići koje ne koristite propadaju, gube elastičnost i postaju ukočeni. Tetive postaju krhke i lako se mogu pokidati uslijed iznenadnih pokreta. Mišići gube svoju funkciju te ih sprečavate da dobro djeluju kada su vam potrebni.

ZGLOBOVI

Hrskavicu obogaćujete kretanjem (posebno tijekom mladosti). Ukoliko ste bili neaktivni vaša hrskavica će biti tanja no što bi bila da ste bili aktivni, a tanka hrskavica povećava rizik od artritisa.

KOSTI

Baš kao i hrskavica, i kosti su snažnije kada se opterećene. Glavni razlog krhkih kostiju je neaktivnost. Osteoporoza najčešći razlog lomova kostiju kod starijih ljudi.

POKRENITE SE!

Nažalost, suvremeni način života ne štiti naše tijelo od patnje i neprilika. Tijelo pamti ono što ste činili posljednjih 10-20 godina. Posljedica zanemarivanja i nebrige je bol u najrazličitijim djelovima tijela. U Poliklinici Nado, uz terapije, educiramo pacijente i dajemo smjernice kako da svakodnevno brinu o svome tijelu i spriječe buduće povrede.

O nama

Naša vizija su sretni ljudi bez tegoba u kralježnici i lokomotornom sustavu.
Zbog toga stremimo postati jedan od vodećih centara za neoperativnu dekompresijsku terapiju kralješžnice (DTK) i tretiranje skolioza u svijetu.