NADO CENTAR

Kranjčevićeva 36/1, Zagreb

Nazovite nas

0800 222 333

Dogovorite termin
MANUALNE TERAPIJE U NADO CENTRU!

MANUALNE TERAPIJE U NADO CENTRU!

BOWEN & EMMETT tehnika I PNF koncept

MANUALNE TERAPIJE U NADO CENTRU!

BOWEN & EMMETT tehnika I PNF koncept

Bowen tehnika je manualna terapijska metoda koja se koristi specijaliziranim pokretima na mekom tkivu u svrhu rješavanja biomehaničkih poremećaja.

Svojim djelovanjem može unaprijediti funkciju kralježnice i središnjeg živčanog sustava, te omogućiti balans kod različitih tegoba mišićno-koštanog i živčanog sustava, te različitih kroničnih stanja.

Bowen terapija ima holistički pristup, te omogućuje oporavak od mnogih bolesti, traumatskih i kroničnih.

Tehnika je vrlo nježna i nema ograničenja za dob pacijenta, može se koristiti na novorođenoj djeci, trudnicama ili osobama podmakle životne dobi.

Indikacije za Bowen tretman su :

- bolovi u leđima, išijas, trzajne ozljede vrata

- sindromi bolnog ramena, stanja nakon operacija i iščašenja ramena

- glavobolje, migrene, vrtoglavice, trnjenje lica, bolovi u čeljusnom zglobu

- bolni sindromi lakta i ručnog zgloba ( teniski i golferski lakat, sindrom karpalnog

tunela, stanja nakon prijeloma i ozljeda )

- stanja nakon prijeloma i ozljeda koljena i gležnja

- otežana probava, žgaravica, nadutost, kolike kod novorođenčadi

- sportske ozljede ( ozljede tetiva, mišića, ligamenata, sindromi prenaprezanja )

- dišni problemi ( astma, sinusitis, alergije, bronhitis, kašalj, peludne groznice )

- stanja kod neuroloških pacijenata ( multipla skleroza, cerebralna paraliza, stanje nakon moždanog udara ili ozljeda živca)...

Iako se često primjenjuje u kombinaciji s drugim tehnikama, Emmett Tehnika je učinkovita i djelotvorna terapija ako se primjenjuje i sama za sebe.

Tretman se može provoditi izravno na koži klijenta ili preko odjeće.

Emmett metodom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže, te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava, stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje nam prezentira pacijent/klijent.
Osim neposrednog učinka na korekciju mišića (koji bude facilitiran ili relaksiran ovisno o stanju mišića, odnosno ovisno o odgovoru pripadajućih proprioceptora), primjenom ove metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti, te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

Emmett Tehnika je prvi put uvedena u Hrvatsku 2012. godine. Rastuća je popularnost ove tehnike, a zanimljiva je širokoj populaciji od terapeuta do zdravstvenih i kinezioloških profesionalaca. Sve je više privatnih i državnih zdravstvenih ustanova koje imaju barem jednog Emmett terapeuta – na veliko zadovoljstvo pacijenata!

Proprioceptivna neuromuskularna facilitacija je koncept, odnosno filozofijal bazirana na tome da svaki čovjek , kako zdrav tako i onaj s poteškoćama ima neiskorištene psihofizičke mogućnosti.

PNF koncept se bazira na pozitivnom i ciljanom pristupu bez boli, korištenju aktivnosti i funkcije koje osoba može ostvariti, promatranju osobe u cjelini te korištenju motornog učenja i kotrole pokreta.

PNF potiče ili olakšava rad mišića, smanjuje bol, povećava snagu i kordinaciju mišića, povećava opseg pokreta ili ponovno uči pokret.

PNF obuhvaća rehabilitaciju :

1. mišićno - koštanih stanja - bolni sindromi kralježnice i zglobova, stanja nakon operativnih zahvata i prijeloma, stanja nakon sportskih ozljeda

2. neuroloških stanja - stanja nakon moždanog udara, multiple skleroze, posljedice nakon ozljeda glave i kralježnice

3. prevencija i poboljšanje treninga u sportaša

Spinalna manipulacija kralježnice

Manipulaciija je vrsta tehnike koja koristi silu niske amplitude i velike brzine. Manipulacija se izvodi brzim, kratkim i pažljivo izvedenim trazajem usmjerenim prema određenom segmentu kralježnice ili zglobu.

Indikacije za manipulaciju su :

hipomobilnost

bol u zglobovima i kralježnici,

promijenjeni obrasci pokreta

smanjen opseg pokreta

napeti i bolni mišići

smanjena pokretljivost zgloba

Oslobodite se bolova i priuštite sklad svome tijelu!

O nama

Naša vizija su sretni ljudi bez tegoba u kralježnici i lokomotornom sustavu.
Zbog toga stremimo postati jedan od vodećih centara za neoperativnu dekompresijsku terapiju kralješžnice (DTK) i tretiranje skolioza u svijetu.