za život bez boli

POLIKLINIKA NADO OSIJEK
POLIKLINIKA NADO ZAGREB NADO CENTAR VARAŽDIN NADO CENTAR RIJEKA NADO CENTAR SPLIT

Doktori
Pregled ortopeda pregled ortopeda
14.02.2014 9:38:16
Pregled ortopeda Pregled ortopeda - Prim.dr. Miroslav Buljan, specija...
više...
Pregled fizijatra reumatologa Dr. Ladislav Krapac, spec. fizijatar reumatolog
09.09.2016 10:10:21
Pregled fizijatra reumatologa Radno vrijeme ambulante za liječenje b...
više...
PREGLED NEUROKIRURGA – DRUGO MIŠLJENJE dr-buljat-gojko
14.02.2014 10:15:38
Prim.dr. Gojko Buljat specijalist neurokirurg i kirurg, vertebrolog ...
više...
Više o suradnicima pogledajte ovdje... Djelatnici
Marina Kovačević, prvostupnica fizioterapije unnamed
20.02.2012 8:39:16
Tijekom studija fizioterapije posebno se istaknula svojom ambicijom, v...
više...
Više o djelatnicima pogledajte ovdje...
Početna » Izdvojeno, Obavijesti, Terapije » VJEŽBE ZA SKOLIOZU
09.09.2016 9:25:26
Autor:admin
Svrstano u: Izdvojeno, Obavijesti, Terapije

VJEŽBE ZA SKOLIOZU

Galerija:

Vježbe za skoliozu

 

U Poliklinici Nado izvode se i vježbe za određene deformacije kralježnice tj. vježbe za skoliozu. Nakon detaljne obrade-pregleda i snimanja kralježnice s optičkim skenerom Formetric 3D/4D-om, djeca se uvode u program. Dekompresijska terapija  radi se jedanput na tjedan dok se vježbe za skoliozu  u našem centru izvode svaki dan. Termini za vježbe za skoliozu u poliklinici Nado  raspoređeni su tako da djeca mogu sudjelovati s obzirom na različite turnuse u školi.

Video prilog

 

Treninzi, tj. vježbe za skoliozu traju po jedan sat. Pristup djeci je individualan. Prema njihovim deformacijama radi se program vježbi za svakog ponaosob. Prvih 15-tak minuta djeca se zagrijavaju na spravama koje su dostupne u našoj dvorani, a potom se rade ciljane simetrične i asimetrične vježbe s obzirom na njihovu dijagnozu. Koriste se različiti rekviziti: od lopte preko strunjača, švedskih ljestvi, traka i sl. Dob djece koja dolaze u Polikliniku Nado  na vježbe za skoliozu je od 10-tak pa do 18 godina. Vježbama po Katharini Schrot mi u Poliklinici Nado  radimo na aksijalnoj elongaciji, derotaciji, defleksiji, facilitaciji i stabilizaciji kralježnice. Od dana 01. 09. 2015. uvodi se mjesečna članarina za grupne vježbe za skoliozu, koja iznosi 150,00 kuna. Djeca koja idu na dekompresijske terapije, te imaju uplaćen paket terapija  biti će osłobođena plaćanja članarine. Djeca mogu dolaziti sve dok vježbe za skoliozu ne usvoje ali i poslije. Vježbe za skoliozu izvode se pod vodstvom fizioterapeuta koji radi korekcije i određuje tempo kao i program vježbi. Bitno je naglasiti da sva djeca koja dolaze u Polikliniku Nado  moraju vježbati i kod kuće 1-2x dnevno. Cilj vježbi je postići jačanje stabilizatora kralježnice, da oni kao oklop sprječavaju daljnju progresiju skolioze, kao i redukciju postojeće.

group exercises for scoliosis

group exercises for scoliosis

Grupne vježbe za skoliozu

Grupne vježbe za skoliozu


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /var/www/vhosts/nado.hr/httpdocs/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044