NADO TV

Informativne i edukativne TV emisije i prilozi

Za život bez boli 

Bol može biti blaga, skoro neprimjetna, no uvijek prisutna ili akutnog karaktera, posebno izražena pri nekim određenim pokretima ili položajima tijela. Bolovi zahvaćaju sve dobne skupine, a uzroci mogu biti razni, ponekad profesionalno uvjetovani, a ponekad i kao posljedica traume.

VI IMATE BOLOVE U LEĐIMA, MI IMAMO RJEŠENJE!:

Mišljenje neurokirurga – Spondilolisteza L5 S1

Trnci i bol u ruci i ramenu – simptomi, uzroci i što možete odmah učiniti

 

 

 

 

 

 

 

 

Nado koncept liječenja

DEKOMPRESIJSKA TERAPIJA KRALJEŽNICE (DTK)

Dekompresijska terapija kralježnice, za razliku od klasične fizikalne terapije koja uglavnom djeluje samo na smanjenje simptoma,  ima prednost u primjeni jer je usmjerena na otklanjanje uzroka.

Riječ je o učinkovitoj neoperativnoj metodi rješavanja problema bolova u križima koji se šire prema nozi, išijasa, bolova u vratnoj kralježnici, glavobolja, vrtoglavica, šumova u ušima, trnaca duž ruku i skolioze. U 85 posto slučajeva dekompresijska terapija kralježnice odgađa operacije zahvate, za razliku od klasične fizikalne terapije koja uglavnom djeluje samo na smanjenje simptoma.

OD BOLESTI KRALJEŽNICE DANAS BOLUJE SVAKA 10 OSOBA

Ove bolesti uzrok su tri milijuna hospitalizacija u Hrvatskoj godišnje, što nas smješta u sam europski vrh po oboljenju koje drastično smanjuje radnu sposobnost i kvalitetu života. Danas su bolovi u leđima jedan od najčešćih razloga posjeta liječniku te najčešći razlog izostanka s posla, a uzroci boli mogu biti razni, često profesionalno uvjetovani, bilo da se radi o pretežno sjedećem načinu života ili pak intenzivnoj fizičkoj aktivnosti. Bolesti kralježnice, osim što stvaraju velike zdravstvene tegobe, sa sobom nose i niz popratnih troškova koji mogu biti prilično veliki: troškove bolovanja, liječenja, operativnih zahvata i rehabilitacije.

PREVENCIJA JE I DALJE NAJBITNIJA

U sprječavanju nastanka tegoba vezanih za kralježnicu prevencija je i dalje najbitnija – treba izbjegavati dizanje većeg tereta u sagnutom položaju i duže sjedenje, dok pravilno vježbanje i rekreativno bavljenje sportom s druge strane mogu biti itekako dobra prevencija. No, kad je problem već prisutan, tu je fizikalna terapija i njezine metode pomoću kojih je moguće otkloniti bol te čak izbjeći i operaciju.

NADO KONCEPT LIJEČENJA

Poliklinika NADO je usko specijalizirana za liječenje raznih oblika poremećaja kralježnice. Bavimo se predoperativnom, postoperativnom i sportskom rehabilitacijom, a poseban naglasak je na dekompresijskoj terapiji kralježnice (DTK) koju smatraju učinkovitijom od pomoćnih procedura u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Najveći smo centar u EU za neoperativnu dekompresijsku terapiju kralježnice, i prvi u Hrvatsku uvodimo takvu vrstu terapije, te stvaramo naš koncept liječenja – NADO KONCEPT LIJEČENJA. U posljednjih 17 godina, koliko već djelujemo, obavili smo stotine tisuća postupaka dekompresijske terapije kralježnice.

FIZIKALNA TERAPIJA ZAGREB

K-SURGERY hijaluronski fileri za postizanje vrhunskih rezultata!

K-Surgery ključ za ljepotu kože

K-Surgery K-Fill umrežena hijaluronska kiselina koristi se u području estetske medicine za rješavanje problema povezanih sa starenjem kože. Njeno djelovanje obuhvaća popunjavanje bora i linija ekspresije, povećanje volumena usnana, jagodica, brade itd.

K-Surgery fileri predstavljaju integrirano terapijsko rješenje za postizanje optimalnih rezultata. Dizajn i izrada proizvoda plod su temeljitih znanstvenih ispitivanja. Proizvodi su podvrgnuti strogim laboratorijskim testiranjima i kliničkim ispitivanjima, kako bi mogli biti upotrebljeni bez rizika od alergijskih reakcija, čime je postignuta maksimalna razina biokompatibilnosti. Kemijski sastav baziran je na hijaluronskoj kiselini, ne sadrži sastojke životinjskog porijekla, osigurana mu je homogena difuzija unutar tkiva, čime se postiže potpuno prirodan rezultat.

Glavna značajka K-Surgery „K-fill professional“ punila je fluidnost koja olakšava injektibilnost i smanjuje osjećaj boli. Riječ je o umreženoj hijaluronskoj kiselini, najnovije generacije, vrlo visoke čistoće koja osigurava odsutnost nuspojava.

Proces proizvodnje u skladu s CE certifikatom jamči sterilnost punila zahvaljujući potpuno aseptičnom postupku pripreme. K-Surgery fileri sadrže 25 i 30 mg / ml dugolančane hijaluronske kiseline koja je stabilna, umrežena i visoko biokompatibilna.

Ideanol lift i Compact flash za LIFTING EFEKT

K-Surgery ima rješenje za sve kojima je potreban facelifting ali bez agresivnih kirurških metoda!

K-Surgery Compact Flash mezoterapijski koktel rezerviran je za opuštenu kožu lica i tijela zrele dobi sa smanjenim tonusom i elasticitetom jer potiče aktivnost fibroblasta koji su izravno uključeni u sintezu kolagena i elastina čime izravno učvršćuje izvanstanični matriks dermisa a sadrži i elastin te vitamin C koji djeluje u borbi protiv slobodnih radikala i sprječavanju stanične okisadcije, dok iznimno učinkovit spoj DMAE dovodi do trenutačnog lifting efekta čime pojačava tonus, čvrstoću i glatkoću kože.

Compact flash trenutno podiže i učvršćuje mlohavu i opuštenu kožu lica, vrata, dekoltea, nadlaktica, bedara, trbuha i drugih kritičnih dijelova koji su izubili tonus i elastičnost stimulirajući aktivnost fibroblasta te proizvodnju novog kolagena i elastina za poboljšanje elasticiteta i tonusa kože te trenutačni lifting efekt!

K-Surgery Ideanol lift i Compact flash za LIFTING EFEKT, iznimno su učinkoviti mezoterapijski kokteli koji u svom sastavu sadrže vrlo učinkovitu molekulu DMAE sa snažnim lifting efektom zbog čega dovode do trenutačnog i neposrednog učinka zatezanja i podizanja kože.

Trenutno povećavaju stupanj kontrakcije mišića i lifting efekt. Sadrže i niacinamid (B3) za intenzivni antioksidativni učinak koji štiti kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala te poboljšava prijenos kisika i hidrataciju dermalno-epidermalnog sloja. Iznimno važan sastojak ovog mezoterapijskog koktela je i snažni antioksidans N-Acetilcistein kao i IDEBENON derivat koenzima Q 10 i jedan od najjačih kozmetičkih antioksidansa koji čuva kolagen i elastin i povećava elastičnost kože, ali i liofilizirani ELASTIN.

K-Surgery ključ za ljepotu kože

Tretman mikroiglicama za mladenački izgled kože

“Dermalni mezo pen” tretman mikroiglicama učinkovita je nekirurška metoda za pomlađivanje kože lica i tijela, uklanjanje bora i ožiljaka, hiperpigmentacija i drugih kožnih nepravilnosti.

Sam uređaj sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira i omogućava iglicama rad pod kutem od 90 stupnjeva u odnosu na površinu kože te time smanjuje mogućnost oštećenja kože.

Mikroiglice su građene od nehrđajuućeg kirurškog čelika, namjenjene za jednokratnu upotrebu, a njihova se dužina može regulirati od 0,25 do 3 mm. Prema dužini iglica uređaji su klasificirani u 3 kategorije: uređaje za osobu, profesionalnu ili medicinsku upotrebu.

Tretmani mezoterapije daleko su učinkovitiji uz izvođenje pomoću dermalnog mezo pena a uz pomoć ovog uređaja izvodi se i PRP tretman pomlađivanja vlastitom plazmom, matičnim stanicama i faktorima rasta čime se potiče stvaranje novog kolagena i krvnih žila, obnova i poboljšanje oštećene kože te se usporavaju i poništavaju znakovi starenja. 

K-Surgery ključ za ljepotu kože

Obnovite i pomladite svoju kožu BTX tretmanom

BTX TECH tretman PROTIV BORA (fragment molekule Botoxa)

BTX TECH preparat za mezoterapiju  je izrazito učinkovit tretman protiv bora, koji predstavlja pravu revoluciju u mezoterapiji te je dostojna zamjena estetskoj primjeni botulinum toksina.

N-acetil-hexapeptid/10% argirelin pomaže relaksaciju i opuštanje mišićnih vlakana čime se ispravljaju sitne bore na površini kože uvjetovane pretjeranom stimulacijom mimične muskulature.

BTX TECH mezoterapija alternativa je botoxu te smanjuje dubinu bora lica uzrokovanu kontrakcijama mišića posebno na području čela, oko očiju te sitnih bora oko gornje i donje usne i na bradi.

K-Surgery ključ za ljepotu kože

K-SURGERY CELLUFIT ZA UČINKOVITU ELIMINACIJU
TVRDOKORNOG CELULITA

Celuffit mezoterapijski koktel može vrlo učinkovito razoriti i najtvrdokorniji celulit i pravi je pokazatelj kako mezoterapija ima vrlo učinkovit odgovor na nešto što dosad nije bilo lako rješivo. Cellufit sadrži moćne lipolitičke supstancije za razgradnju masnih naslaga – fosfatidilkolin, deoksikolat i karnitin, ali i kofein, koji potiče cirkulaciju i pomaže eliminaciju prekomjerne tekućine u tzv. vodenom ili edematoznom celulitu.

Ovaj preparat sadrži i vrlo moćne prirodne biljne ekstrakte artičoke i preslice, koji imaju snažan diuretički i antiedematozni učinak te pospješuju elastičnost kože zahvaćene celulitom. Na terapiju treba dolaziti jednom tjedno.

Za razliku od mnogih drugih anticelulitnih tretmana, ova terapija izrazito je učinkovita jer već nakon mjesec dana pokazuje zadivljujuće rezultate. Broj tretmana ovisi o stadiju celulita a u slučaju tvrdokornog celulita preporuča se 4-6 tretmana s razmakom od 7-10 dana.

K-SURGERY CELLUFIT, Vaš najbolji izbor!

K-Surgery ključ za ljepotu kože

Age Control Plus koktel protiv starenja

AGE Control Plus je anti-aging koktel koji sadrži hijaluronsku kiselinu i esencijalne molekule za održavanje hidratacije kože i rekonstrukciju dermisa.

Organski spoj – DMAE (dimetilaminoetanol) učinkovito i trenutačno dovodi do lifting učinka, jačajući fiziološki tonus kože učinkom na povećanje tonusa mišićnih vlakana.

Ujedno je obogaćen i vitaminima A, B, C i E, tako da, uz to što snažno hidratizira i stimulira bazalni sloj stanica, koži pruža i prijeko potrebne vitamine za njezinu funkciju, što na koži lica dovodi do usporavanja starenja, revitalizacije i lifting učinka.

K-Surgery ključ za ljepotu kože

PHOSPHOLIGHT koktel za razgradnju masnog tkiva

Injekcijska lipoliza, nekirurška je metoda uklanjanja masnih naslaga, posebno na dijelovima tijela s prisutnim nakupinama masnog tkiva rezistentnog na dijetalne režime prehrane, tjelovježbu i sl.

Za injekcijsku lipolizu koriste se različite aktivne supstance a među najvažnijima su fosfatidikolin, desoksikolat, L-karnitin itd., koji se injiciraju direktno u masno tkivo.

Aktivne supstance na mjestu injiciranja dovode do pucanja membrane masnih stanica, povećane razgradnje masti i blage tzv. sterilne upale koja dovodi do zatezanja kože.

Ovo je metoda uz pomoć koje se uklanjaju lokalne nakupine masnog tkiva na različitim djelovima tijela od podbratka, nadlaktica, natkoljenica, trbuha, glutealne regije, sve do lipoma, stoga se smatra važnom nekirurškom metodom oblikovanja tijela koja se u rukama i pod nadzorom stručnog medicinskog osoblja smatra potpuno sigurnom metodom kako za uklanjanje lokalnih nakupina masnog tkiva tako i za preoblikovanje tijela.

Za razgradnju najtvrdokornijih masnih naslaga koje se teško uklanjaju uz pomoć tjelovježbe, promjena prehrane ili nekim drugim metodama, rješenje je injekcijska lipoliza uz pomoć proizvoda PHOSPHOLIGHT. Ovaj snažni LIPOLITIČKI mezoterapijski koktel pravo je rješenje za razgradnju najvrdokornijih nakupina MASNOG TKIVA!

K-Surgery ključ za ljepotu kože