za život bez boli

POLIKLINIKA NADO OSIJEK
POLIKLINIKA NADO ZAGREB NADO CENTAR VARAŽDIN NADO CENTAR RIJEKA NADO CENTAR SPLIT

Doktori
Više o suradnicima pogledajte ovdje... Djelatnici
AKUPUNKTUROLOŠKA ENERGETSKA MEDICINA petar-stublia
25.02.2012 12:43:22
Petar Stublia bacc. fizioterapije- akupunkturolog ...
više...
Više o djelatnicima pogledajte ovdje...
Početna » Izdvojeno, Obavijesti, Terapije » GRUPNE VJEŽBE ZA SKOLIOZU
09.09.2016 9:25:26
Autor:admin
Svrstano u: Izdvojeno, Obavijesti, Terapije

GRUPNE VJEŽBE ZA SKOLIOZU

Galerija:

U Nado centru izvode se i vježbe za određene deformacije kralježnice. Nakon detaljne obrade-pregleda i snimanja kralježnice s optičkim skenerom 4 dimenzionalno, djeca se uvode u program. Dekompresijska terapija  radi se jedanput na tjedan dok se vježbe za skoliozu  u našem centru izvode svaki dan. Termini vježbi u Nado centru raspoređeni su tako da djeca mogu sudjelovati s obzirom na različite turnuse u školi.

Video prilog

 

Treninzi, tj. vježbe traju po jedan sat. Pristup djeci je individualan. Prema njihovim deformacijama radi se program vježbi za svakog ponaosob. Prvih 15-tak minuta djeca se zagrijavaju na spravama koje su dostupne u našoj dvorani , a potom se rade ciljane simetrične i asimetrične vježbe s obzirom na njihovu dijagnozu. Koriste se različiti rekviziti: od lopte preko strunjača, švedskih ljestvi, traka i sl. Dob djece koja dolaze u Polikliniku Nado  na vježbe je od 10-tak pa do 18 godina. Vježbama po Katharini Schrot mi u Poliklinici Nado  radimo na aksijalnoj elongaciji, derotaciji, defleksiji, facilitaciji i stabilizaciji kralježnice. Od dana 01. 09. 2015. uvodi se mjesečna članarina za grupne vježbe za djecu sa skoliozom, koja iznosi 150,00 kuna. Djeca koja idu na dekompresijske terapije, te imaju uplaćen paket terapija  biti će osłobođena plaćanja članarine. Djeca mogu dolaziti sve dok vježbe ne usvoje ali i poslije. Vježbe se izvode pod vodstvom fizioterapeuta koji radi korekcije i određuje tempo kao i program vježbi. Bitno je naglasiti da sva djeca koja dolaze u Polikliniku Nado  moraju vježbati i kod kuće 1-2x dnevno. Cilj vježbi je postići jačanje stabilizatora kralježnice, da oni kao oklop sprječavaju daljnju progresiju skolioze, kao i redukciju postojeće.

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /var/www/vhosts/nado.hr/httpdocs/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044