za život bez boli

POLIKLINIKA NADO OSIJEK
POLIKLINIKA NADO ZAGREB NADO CENTAR VARAŽDIN NADO CENTAR RIJEKA NADO CENTAR SPLIT

Doktori
ORTOPEDSKO SAVJETOVALIŠTE
14.02.2014 9:38:16
Prim.dr. Miroslav Buljan specijalist ortoped...
više...
BIOREZONANTNI SISTEMATSKI PREGLED „OBERON“ IMG_9745
25.02.2014 12:42:33
Mihovil Pintarić dr.med. akupunkturolog...
više...
AKUPUNKTUROLOŠKA ENERGETSKA MEDICINA
25.02.2014 12:43:22
Petar Stublia akupunkturolog...
više...
Više o suradnicima pogledajte ovdje... Djelatnici
Marina Kovačević, prvostupnica fizioterapije unnamed
26.02.2014 8:39:16
Tijekom studija fizioterapije posebno se istaknula svojom ambicijom, v...
više...
Više o djelatnicima pogledajte ovdje...
Početna » Izdvojeno, Obavijesti, Terapije » GRUPNE VJEŽBE ZA SKOLIOZU
07.12.2011 9:25:26
Autor:admin
Svrstano u: Izdvojeno, Obavijesti, Terapije

GRUPNE VJEŽBE ZA SKOLIOZU

Galerija:

U Nado centru izvode se i vježbe za određene deformacije kralježnice. Nakon detaljne obrade-pregleda i snimanja kralježnice s optičkim skenerom 4 dimenzionalno, djeca se uvode u program. Dekompresijska terapija  radi se jedanput na tjedan dok se vježbe za skoliozu  u našem centru izvode svaki dan. Termini vježbi u Nado centru raspoređeni su tako da djeca mogu sudjelovati s obzirom na različite turnuse u školi.

Video prilog

 

Treninzi, tj. vježbe traju po jedan sat. Pristup djeci je individualan. Prema njihovim deformacijama radi se program vježbi za svakog ponaosob. Prvih 15-tak minuta djeca se zagrijavaju na spravama koje su dostupne u našoj dvorani , a potom se rade ciljane simetrične i asimetrične vježbe s obzirom na njihovu dijagnozu. Koriste se različiti rekviziti: od lopte preko strunjača, švedskih ljestvi, traka i sl. Dob djece koja dolaze u Nado centar na vježbe je od 10-tak pa do 18 godina. Vježbama po Katharini Schrot mi u Nado centru radimo na aksijalnoj elongaciji, derotaciji, defleksiji, facilitaciji i stabilizaciji kralježnice. Ove vježbe u našem centru su pokazateljskog karaktera te su besplatne za djecu do 18 godina. Djeca mogu dolaziti sve dok vježbe ne usvoje ali i poslije. Vježbe se izvode pod vodstvom fizioterapeuta koji radi korekcije i određuje tempo kao i program vježbi. Bitno je naglasiti da sva djeca koja dolaze u Nado centar moraju vježbati i kod kuće 1-2x dnevno. Cilj vježbi je postići jačanje stabilizatora kralježnice, da oni kao oklop sprječavaju daljnju progresiju skolioze, kao i redukciju postojeće.

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /var/www/vhosts/nado.hr/httpdocs/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044