za život bez boli

POLIKLINIKA NADO OSIJEK
POLIKLINIKA NADO ZAGREB NADO CENTAR VARAŽDIN NADO CENTAR RIJEKA NADO CENTAR SPLIT

Doktori
PREGLED NEUROKIRURGA – DRUGO MIŠLJENJE dr-buljat-gojko
14.02.2014 10:15:38
Prim.dr. Gojko Buljat specijalist neurokirurg i kirurg, vertebrolog ...
više...
Pregled ortopeda pregled ortopeda
14.02.2014 9:38:16
Pregled ortopeda Pregled ortopeda - Prim.dr. Miroslav Buljan, specija...
više...
Pregled fizijatra reumatologa Dr. Ladislav Krapac, spec. fizijatar reumatolog
09.09.2016 10:10:21
Pregled fizijatra reumatologa Radno vrijeme ambulante za liječenje b...
više...
Više o suradnicima pogledajte ovdje... Djelatnici
AKUPUNKTUROLOŠKA ENERGETSKA MEDICINA petar-stublia
25.02.2012 12:43:22
Petar Stublia bacc. fizioterapije- akupunkturolog ...
više...
Više o djelatnicima pogledajte ovdje...
Početna » Izdvojeno, Terapije » Dekompresijska terapija kralježnice Zagreb
22.12.2016 9:25:48
Autor:admin
Svrstano u: Izdvojeno, Terapije

Dekompresijska terapija kralježnice Zagreb

Galerija:

Dekompresijska terapija kralježnice, bol u leđima, nogama i rukama, trnci u rukama, glavobolja, migrena, vrtoglavica, šum u ušima, vertigo, bol u vratu, fizikalna terapija Zagreb, nado centar zdravlja

dekompresijska-terapija-kraljeznice, bol u leđima, nogama i rukama, trnci u rukama, glavobolja, migrena, vrtoglavica, šum u ušima, vertigo, bol u vratu, fizikalna terapija Zagreb, nado centar zdravlja

Dekompresijska terapija je jedini neoperativni tretman koji je stvarno učinkovit kod teških slučajeva discus hernia, degenerativnih bolesti zglobova, artritisa, stenoze (suženja spinalnog kanala) i pritiska na živčane korijene.

To je neoperativna trakcijska terapija za oslobađanje od bolova u leđima, nogama i rukama. Putem cikličkih faza distrakcije i relaksacije i pravilnim pozicioniranjem, spinalni disk (međukralješčani kolut) može biti izoliran i stavljen pod negativni pritisak izazivajući time efekt vakuuma unutar njega.

Što taj vakuum učinak može učiniti ?

 

On postiže dvije stvari. S mehaničkog stajališta, ispupčenje koje je nastalo izvan normalnih granica diska može biti povučeno unutar diska putem vakuuma stvorenog unutar tog diska. Također vakuum potiče rast krvnog protoka i tako sekundarno stimulira zacjeljivanje. To rezultira reduciranjem boli i pravilnim cjeljenjem ozlijeđenog dijela kralježnice.

Oslobađanje boli se također postiže neurološkim putem zbog strečinga (istezanja) receptora u mekom tkivu i zbog distrakcije zglobova.
Zbog distrakcije i pozicioniranja dolazi do dekompresije spinalnih diskova i fasetnih zglobova (mali zglobovi između kralježaka), a to povećava učinkovitost procesa cijeljenja te brzo i učinkovito uklanja bol. DTK potiče i pruža brzo, učinkovito i nevjerojatno popuštanje boli što omogućuje većini pacijenata vraćanje aktivnijem stilu života te brži povratak poslovno radnim obvezama. O psihološkom učinku i osjećaju korisnosti kod oporavljenog pacijenta ne trebamo ni govoriti.

Iskustvo nam pokazuje da se mnoge mehanički uzrokovane diskogene patologije mogu liječiti dekompresijskom terapijom (dekompresija se odnosi na redukciju pritiska unutar diska i na centripetalni učinak koji pojačava osmotsku izmjenu tvari, cirkulaciju pa stoga i cijeljenje ). Diskovi zahtijevaju difuziju stvorenu smanjenjem pritiska kako bi se vratili nutrijenti (hranjive tvari) i poboljšalo se cijeljenje.

Stresovi na međukralješčani disk i fasetne zglobove mogu voditi do upale, oštećenja, koncentričnih i radijalnih razderotina na hrskavičnom prstenu diska a time i uzrokovati prolaps (hernijaciju) diska. Kada nukleus (jezgra diska) probije fibrozni prsten prema kralješčanom kanalu onda dolazi do pritiska na kralješničnu moždinu ili živčane korijene, što uzrokuje žestoku bol i druge živčane poremećaje.

Istraživanje je pokazalo da se magnetskom rezonancom (MR) ne mogu uvijek dokazati svi bolovi uzrokovanih oštećenjem diska.
Jedan od razloga je i taj da se snimanje vrši u ležećem položaju, u kojemu diskovi nisu opterećeni u punom smislu gravitacijom i vlastitom težinom trupa, pa ne moraju pokazati slabost u vidu ispupčenja hrskavičnog obruča kao kada osoba stoji ili sjedi.

Istraživanje

 

Dekompresijska terapija kralježnice ima brojne kliničke studije koje dokazuju da DTK zaista postiže dekompresiju uzrokujući pojavu i zadržavanje negativnog pritiska unutar diska. Jedna takva studija je pokazala da od 219 pacijenata koji su završili sa dekompresijom kralješnice, njih 86 % je zamijetilo nestanak simptoma, dok je 84 % pacijenata ostalo naredna 3 mj. bez bolova, dok je 92 % pokazalo različite stupnjeve fizičkog napretka. Mnoge kliničke studije pokazuju učinkovitost dekompresijske terapije od 75-86% uspješnosti u popuštanju boli i simptoma.

U Americi se obično provodi DTK, na sličnim ili istim aparatima, od 25 – 30 tretmana kroz 6 tjedana svaki dan. Cijena je od 2.500 – 3.000 $.

Kod nas u Poliklinici NADO iste rezultate (80 % uspješnosti u lumbalnom dijelu) dobijemo kroz 4 – 6 tretmana (u prosjeku) kroz 2 – 4 tjedna s razmacima između tretmana od nekoliko dana (ovisno o povredi, kronicitetu i upali živca) uz primjenu drugačijih sila i metoda rada.

Uspješnost u rješavanju tegoba sa vratnom kralješnicom (bolovi, hernije, trnci u rukama, zatiljne glavobolje, vrtoglavice) nam je oko 95 %. Mi imamo potpuno drugačiju metodu rada s vratnom kralješnicom nego što se za sada provodi u svijetu. U radu koristimo postupnost i individualne mogućnosti svake osobe, te tako čuvamo pacijentovo zdravlje i svoj ugled od mogućih komplikacija. Do sada nismo imali ni jedan slučaj u kome bi pacijentu naštetili ili narušili njegovo zdravlje. Najgora mogućnost je ta da nema poboljšanja poslije provedene terapije.

Radimo na tome da naša iskustva i rezultate dokažemo i publiciramo u svjetskim znanstvenim časopisima kako bi to jednog dana bio opće prihvaćen model liječenja kod mehanički uzrokovanih bolova u leđima/nogama, vratu/rukama.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /var/www/vhosts/nado.hr/httpdocs/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044